בהגווד גיטה - 6.2

יַםּ סַנְנְיָאסַם איתי פְּרָאהוּר  יוֹגַםּ תַםּ וידְדְהי פָּאנְּדַּוַה נַה הְי אַסַנְנְיַסְתַה-סַנְֹקַלְפּוֹ  יוֹגִי בְּהַוַתי קַשְׂצַ'נַה

יַם—זה שאותו; סַנְנְיָאסַם—פרישות; איתי—כך; פְּרָאהוּהּ—מכנים; יוֹגַם—יוגה; תַם—שהוא; וידְדְהי—דע; פָּאנְּדַּוַה—הו בן פָּאנְּדּוּ; נַה—לעולם לא; הי—אכן; אַסַנְנְיַסְתַה—לא ננטשה; סַנְֹקַלְפַּהּ—אשר תשוקתו לסיפוק עצמי; יוֹגִי—לטרנסצנדנטליסט הבקיא בתורת הנסתר; בְּהַוַתי—הופך; קַשְׂצַ'נַה—מישהו.

תרגום

הו בן פָּאנְּדּוּ, דע כי זו אשר קרויה פרישות זהה ליוגה, התחברות לעליון, שהרי איש אינו יכול להיות יוגי כל עוד לא ויתר על התשוקה לעינוג חושים.

התעמקות

מי שיודע את מעמדה היסודי של ישות החיים ופועל בהתאם, מתרגל סַנְנְיָאסַה-יוגה, בְּהַקְתי אמיתית. זהותה של ישות החיים אינה עצמאית ונפרדת, שהרי היא אונו הגבולי של האל. כאשר היא סבוכה באנרגיה החומרית, היא מותנית, בעוד שבשעה שהיא מודעת לקְרּישְׁנַּה, לאון הרוחני, הריהי שרויה במצבה האמיתי והטבעי. מי ששרוי בידע מושלם חדל מכל עינוג חושים חומרי או מכל פעילות לצורך עינוג שכזה. היוגי מתרגל זאת על ידי ריסון החושים ומניעתם מהתקשרות חומרית. אדם מודע לקְרּישְׁנַּה, לעומת זאת, פועל כולו למען קְרּישְׁנַּה, ולא משאיר לחושיו שום פתח לעיסוק אחר. משום כך הוא סַנְנְיָאסִי ובו בזמן גם יוגי. מטרת הידע וריסון החושים, כפי שמלמדות גְ'נָֿאנַה ושיטות היוגה, מושגת כמאליה בתודעת קְרּישְׁנַּה. מי שאינו מסוגל לנטוש את טבעו האנוכי, גְ'נָֿאנַה ויוגה לא יועילו לו. תכליתה האמיתית של ישות החיים היא לנטוש כל סיפוק אנוכי למען סיפוקו של העליון. אדם מודע לקְרּישְׁנַּה אינו מבקש עוד הנאות אישיות; מעשיו כולם מוקדשים לתענוגו של העליון. מכל מקום, ללא ידע על אודות העליון נאלצים הכול לפעול למען סיפוק אישי. זאת משום שאיש לא יכול להישאר בלתי פעיל. המטרות כולן מושגות בשלמות, אם כן, על ידי תרגול תודעת קְרּישְׁנַּה.