בהגווד גיטה - 15.19

יוֹ מָאם אֵוַם אַסַמְמֻוּדְּהוֹ  גָ'אנָאתי פּוּרוּשׁוֹתְתַמַם סַה סַרְוַה-ויד בְּהַגַ'תי מָאםּ  סַרְוַה-בְּהָאוֵנַה בְּהָארַתַה

יַהּ—כל אחד אשר; מָאם—אותי; אֵוַם—כך; אַסַמְמֻוּדְּהַהּ—ללא ספק; גָ'אנָאתי—יודע; פּוּרוּשַׁה-אוּתְתַמַם—אישיות העליונה; סַהּ—הוא; סַרְוַה-וית—היודע כל; בְּהַגַ'תי—עוסק בשירות מסור; מָאם—אליי; סַרְוַה-בְּהָאוֵנַה—מכל הבחינות; בְּהָארַתַה—הו בן בְּהַרַתַה.

תרגום

הו בן בְּהַרַתַה, מי שיודעני, ללא ספק, כאישיות העליונה — יודע הכול. או אז הוא עוסק כולו בשירותי המסור.

התעמקות

התורות והסברות לגבי מעמדן של ישויות החיים והאמת העליונה הן רבות מספור. בפסוק זה קְרּישְׁנַּה מסביר שמי שיודע שהוא האישיות העליונה — יודע הכול. הידענים הבלתי מושלמים בסך הכול ממשיכים ומעלים את השערותיהם לגבי האמת, בעוד שהיודע המושלם אינו מבזבז את זמנו; הוא עוסק בתודעת קְרּישְׁנַּה ובשירות מסור במישרין. הבְּהַגַוַד-גִיתָא מדגישה עובדה זו שוב ושוב. אף על פי כן, רבים המפרשים העיקשים שמציגים את האמת העליונה ואת ישויות החיים כזהות. הידע הוֵדי נקרא שְׂרוּתי, כלומר לימוד דרך שמיעה. הידע הזה צריך להתקבל מבני סמכא, כגון קְרּישְׁנַּה ונציגיו. קְרּישְׁנַּה מגדיר כאן את הדברים בצורה ברורה וחשוב ללמוד ממנו. לא מספיק לשמוע כמו חזירים; צריך להבין באמצעות בני סמכא. גם לא די בסברות אקדמיות. דרושה האזנה כנועה למסר הבְּהַגַוַד-גִיתָא, שמלמד שישויות החיים כפופות לאל תמיד. מי שמבין את זה, הרי שלפי קְרּישְׁנַּה הוא יודע את תכלית הוֵדות, ולא איש זולתו. המילה בְּהַגַ'תי היא רבת משמעות. היא מופיעה במקומות רבים בהתייחס לשירות לאל. מי שעוסק כולו בשירות מסור בתודעת קְרּישְׁנַּה, פירושו של דבר שהבין את הידע הוֵדי כולו. הפַּרַמְפַּרָא הוַיְשְׁנַּוית קובעת שמי שעוסק בשירות מסור לקְרּישְׁנַּה אינו זקוק עוד לשום תהליך רוחני אחר לצורך הבנת האמת העליונה. עצם עיסוקו בשירות מסור מעיד על כך שכבר הבין את האמת, וכבר עבר את כל שלבי ההבנה הראשוניים. מכל מקום, מי שגם לאחר מאות ואלפי חיים אינו מבין שקְרּישְׁנַּה הוא האל האישי העליון ואינו מתמסר לו, הרי שלימודו השכלתני במשך כל השנים הרבות הללו היה בסך הכול בזבוז זמן.